Korektivna gimnastika – rešenje problema odrastanja (osnovne informacije o našem radu)

Svi mi želimo da nam deca imaju kvalitetan i zdrav život.  A zašto nemaju? Kako to postići?

Sve više dece ima krivu kičmu, izdubljene ili udubljene grudi, ravna stopala, X ili O noge. Istraživanja koja su sprovedena na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja pokazuju da loše držanje i ravna stopala ima 80% školske dece na teritoriji Novog Sada. Nedostatak aktivnosti kao i sve učestalije korišćenje računara, telefona i tableta,  mnogo doprinose širenju ovog problema koji postaje sve ozbiljniji.

Šta uraditi kada dete ima krivu kičmu?

Ako Vaše dete ima deformitet kičmenog stuba, neophodno je primenjivati korektivne vežbe. Ovim vežbama se ciljano jača grupa mišića koja „vraća“ kičmu na mesto. Potrebno je intenzivno vežbati da bi se postigao željeni rezultat. Nije dovoljno upisati dete na sport. Nije svaki sport odgovarajući za svako dete.

Pre upisivanja na neki sport, proverite da li Vaše dete ima zadovoljavajući posturalni status. Ako nema, upišite ga prvo na korektivnu gimnastiku.

U Vitruviani, kroz intenzivno vežbanje 3 ili 4 puta nedeljno pod našim nadzorom,  možemo ostvariti rezultate i postići korekciju krive kičme, nogu, ili ravnih stopala. Ukoliko postoji neki posturalni deformitet (skolioza, kifoza, lordoza, ravna stopala, X ili O noge), samo jačanjem ciljanih grupa mišića se može postići korekcija. U slučaju skolioze se rade asimetrične vežbe. Jedna strana leđa se jača, a druga isteže. Kod X ili O nogu se takođe jedna strana noge jača, a druga isteže. Iz tog razloga je potrebna korektivna gimnastika, a ne bilo koji sport.

Do sada smo postigli odlične rezultate. Na slici je RTG kičme pre i posle vežbanja u Vitruviani. U pitanju je devojčica od 9 godina, koja je imala skoliozu 11 stepeni. Nakon šest meseci vežbanja kod nas, postigla je neverovatne rezultate.

Kao što se vidi na slici , skolioza je skoro u potpunosti korigovana!

 

Dobiti koje ćete ostvariti upisom u Vitruvianu:

  1. Poboljšanje posturalnog statusa i držanja tela Vašeg deteta
  2. Poboljšanje zdravlja Vašeg deteta
  3. Obezbedićete bolji kvalitet života Vašem detetu
  4. Vaše dete će imati trening koji je u potpunosti prilagođen njegovim potrebama i mogućnostima
  5. Usvajanje navike da se redovno vežba, kao i postizanje discipline
  6. Razvijanje koordinacije i motoričkih sposobnosti
  7. Stručni nadzor našeg tima

U Vitruviani možete da birate da li ćete vežbati 3 ili 4 puta nedeljno. Vežbamo u malim grupama (do četvoro ljudi) ali svako ima svoj program. Cena za program od tri puta nedeljno je 4000 dinara mesečno. Cena za program od 4 puta nedeljno je 5000 dinara mesečno.  Termini za vežbanje su svim radnim danima od 8h do 22h. Ukoliko nekada ne možete da stignete u dogovoreni termin, postoji mogućnost nadoknađivanja propuštenog termina. Na svaka 4 meseca vršimo kontrolne preglede da bismo što bolje pratili promene posturalnog statusa.

Nakon prvog kontrolnog pregleda ćete videti rezultate!

 

Zašto imamo najbolje rezultate?

Mi Vas nećemo poslati kući da vežbate, zato što zato što smatramo da je neophodan stručni nadzor dok se vežbe izvode. Naš posao shvatamo jako ozbiljno i odgovorno i trudimo se da postignemo maksimalne rezultate.

Individualan pristup se podrazumeva pošto svi imamo različite probleme.

Fleksibilni smo što se tiče termina za vežbanje.

Maksimalna posvećenost i iskrenost u radu nam pomažu da poboljšamo pristup klijentima kao i da konstantno unapređujemo kvalitet rada.

 

Jedna mama koja dovodi dete u Vitruvanu je napisala: “ Tim mladih, posvećenih i stručnih ljudi koji odlično rade svoj posao! Sve pohvale za Vitruviance!”

 

Vaše dete će u Vitruviani vežbati pod nadzorom našeg tima koji čine terapeuti koji su iskusni i stručni u svom poslu. Mi smatramo da je stručni nadzor neophodan u rešavanju posturalnih deformiteta.

Ne odlažite rešavanje ovakvog problema! Pozovite nas još danas pošto se termini brzo popunjavaju!

Pregled možete zakazati pozivom na 0605986337. Pregled je obavezan pošto na osnovu njega pravimo program vežbi za svakoga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *